12 moduri geniale de a-ti mentine casa racoroasa fara sa folosesti aerul conditionat

2 vizualizari
mentine casa racoroasa
Distribuie pe

În lunile mai calde, este tentant să pornești aerul condiționat sau să te instalezi în fața celui mai apropiat ventilator. Dar acestea nu sunt singurele trucuri pentru a păstra răcoarea.

Se pare că există o mulțime de modalități de a-ți feri casa de căldură fără a-ți crește factura la electricitate. Și, de asemenea, te vor face să te simți ca un campion DIY.
Ce poți face...

1. Ține draperiile sau jaluzelele trase
Până la 30% din căldura nedorită provine de la ferestre, iar folosind perdele, jaluzele, perdele panglică și alte tehnici de umbrire poți economisi până la 7% din facturile tale, iar temperatura interioară va scădea până la 20 grade. Cu alte cuvinte, închiderea jaluzelelor împiedică în mod esențial ca locuința ta să devină o mini-seră. Trebuie să fii atent în special la ferestrele orientate spre sud și spre vest.

2. Fii inteligent când vine vorba despre ușile tale
Închiderea ușilor camerelor va împiedica aerul rece să pătrundă în aceste zone, în cea mai caldă parte a zilei. Veți dori să valorificați orele de noapte mai reci, permițând, de asemenea, ca aerul curat să circule prin casa dumneavoastră.

3. Instalează un ventilator în loc să pornești aerul condiționat
Un aparat de aer condiționat nu dă senzația unei brize marine, dar acest truc simplu poate. Umple un bol cu gheață (sau ceva la fel de rece, ca un pachet de gheață) și poziționează-l într-un unghi în fața unui ventilator mare, astfel încât aerul să lovească gheața la o temperatură foarte scăzută. Ai încredere în noi, este magic!

4. Schimbă așternuturile
Schimbarea sezonieră a așternuturilor împrospătează o cameră, însă este și o modalitate foarte bună de a păstra răcoarea. În timp ce textilele, cum ar fi flanela și păturile din lână sunt fantastice pentru izolare, bumbacul este o mișcare mai inteligentă în această perioadă a anului, deoarece respiră mai ușor și se menține mai rece. Drept bonus, cumpără una sau două perne umplute cu hrișcă. Deoarece boabele de hrișcă au un spațiu natural de aer între ele nu vor ține căldură corpului la fel ca pernele tradiționale, chiar și atunci când sunt puse împreună într-o față de pernă.

5. Setează ventilatoarele instalate pe tavan să se rotească în sens invers acelor de ceasornic
Fie că știi sau nu, ventilatorul instalat pe tavan trebuie să fie ajustat în fiecare sezon. În timpul verii, trebuie setată rotirea în sens invers acelor de ceasornic, la o viteză mai mare, astfel încât fluxul de aer al ventilatorului să creeze un efect de briză de vânt, care te va răcori atât pe tine cât și pe oaspeții tăi.

6. Concentrează-te asupra temperaturii corpului, nu asupra celei din casă
Dacă strămoșii noștri au supraviețuit fără aer condiționat, putem și noi. De la hidratarea cu răcoritoare gustoase, până la aplicarea unei pânze reci în zonele în care se simte cu ușurință pulsul, precum gâtul și încheieturile mâinii, răcirea din interiorul tău spre exterior nu este o idee proastă. Alte trucuri includ să fii inteligent cu privire la alegerea îmbrăcămintei potrivite.

7. Pornește ventilatoarele din baie
... sau ventilatorul de evacuare (hota) din bucătărie. Ambele înlătură aerul fierbinte din locuință, după ce gătești sau faci un duș fierbinte.

8. Încălzește-ți patul
Mergi direct la sursă și pune-ți sub cap o pernă cu funcție de răcire Chillow, în timpul somnului. Pentru picioare, umple o sticlă cu apă fierbinte și pune-o în congelator, apoi așaz-o la picioarele patului. Și poate sună ciudat, dar umezirea ușoară a cearșafurilor înainte de culcare te va ajuta în mare măsură să te relaxezi.

9. Lasă aerul nopții în interior
În timpul lunilor de vară, temperatura poate scădea considerabil în timpul nopții. Dacă locuiești într-o astfel de zonă, în care diferențele de temperatură dintre zi și noapte sunt mari, profită din plin de aceste ore de revigorare și deschide ferestrele înainte de a te culca. Poți crea chiar și un tunel de vânt prin poziționarea strategică a ventilatoarelor, pentru a alcătui o briză încrucișată perfectă. Asigură-te că închizi ferestrele și trage jaluzelele înainte ca temperatura să crească mult, spre dimineață.

10. Renunță la luminile incandescente
Dacă ai avut vreodată nevoie de motivație pentru a face trecerea la CFL-uri sau lămpi fluorescente compacte, acum este momentul. Becurile cu incandescență pierd aproximativ 90% din energie în căldura pe care o emit, așadar dacă le arunci vei face o mică diferență în răcirea casei, în timp ce îți scade factura la electricitate.

11. Folosește grătarul
Este evident, dar vom menționa oricum: folosirea cuptorului sau a aragazului în timpul verii îți va încălzi locuința. Dacă deja, în locuința ta se simt ca și cum ar fi peste 100 de grade, ultimul lucru pe care dorești să-l faci este să pornești un cuptor de 400 de grade. În plus, cine nu vrea să folosească mai des mobilierul de grădină, alături de accesoriile sezoniere?

12. Încearcă să faci câteva îmbunătățiri pe termen lung
Dacă ești într-adevăr împotriva folosirii aerului condiționat, poți face o serie de modificări în casa ta, care te vor ajuta să o menții răcoroasă în sezoanele viitoare. Ferestrele termoizolante, de exemplu, sunt o achiziție inteligentă, deoarece funcționează similar cu jaluzelele. Copertinele și copacii sau vița de vie plantate pe sau în fața ferestrelor luminoase îți vor proteja casa de razele solare. Vei reduce cantitatea de căldură absorbită de locuința ta și vei vedea că investiția chiar merită.

Și dacă toate celelalte nu reușesc, cumpărați una din acestea :)

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video