5 intrebari pe care sa le pui inainte de a achizitiona un aparat de aer conditionat sau un sistem de incalzire

3 vizualizari
sistem HVAC
Distribuie pe

Aflati cand este timpul sa inlocuiti sistemul de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC) si ce sa stiti inainte de a achizitiona un astfel de sistem.

Viața pe timp de vară este ușoară - dacă nu este cald sau umiditatea prea ridicată. Înainte de sosirea căldurii, este bine să verificați sistemul de încălzire, ventilație și aer condiționat.
Dar cum știți dacă aveți nevoie de un nou sistem - și ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un nou sistem HVAC pentru a face o achiziție inteligentă?

Când să înlocuiți sistemul HVAC
Este posibil să trebuiască să înlocuiți sistemul HVAC dacă apare vreunul dintre aceste semne de avertizare:

• Apare un vârf de consum sau o creștere generală a facturilor de energie;
• Plătiți pentru reparații frecvente;
• Casa ta nu este așa de confortabilă cum ți-ar plăcea să fie, are zone fierbinți sau reci, aerul este prea uscat sau prea umed sau are oscilații mari de temperatură.
• Boilerul, centrala sau aparatul de aer condiționat are o vechime între 12 și 20 de ani.

Urmați aceste reguli generale pentru a estima durata de viață a sistemului dvs.:
• condensatoarele și aparatele de aer durează de obicei între 12 și 17 ani;
• boilerele de obicei durează 15 până la 25 de ani;
• iar aparatele de încălzire au o durată de viață între 15-20 de ani.

Luați legătura cu cineva care știe și este de încredere pentru a vă ajuta să vedeți dacă trebuie să înlocuiți doar parte a sistemului dvs. O astfel de firmă vă va oferi o evaluare fără cost a sistemului dvs. actual și vă va arăta care sunt opțiunile.

Ce să întrebați
Pentru a afla dacă aveți nevoie de un sistem HVAC nou, răspundeți la următoarele întrebări:

1. Cât de importantă este eficiența energetică?
Există o mulțime de măsurători pentru eficiență și fiecare sistem are propriul tip de măsurare. Este întotdeauna sigur să alegi un sistem certificat Energy Star.

2. Care este rentabilitatea investiției?
Există, de obicei, o perioadă de recuperare de 7 până la 15 ani pentru un nou condensator, un aparat de aer, boiler sau aparat de încălzit. Aceste elemente noi cresc valoarea casei.

3. Cât de mare trebuie să fie sistemul de încălzire?
Acest lucru se determină prin calcularea sarcinii. De exemplu, calculul pentru boiler se bazează pe numărul și mărimea radiatoarelor și a panourilor. Aerul condiționat, pompa de căldură și încărcătura centralei se bazează în principal pe volumul casei, dar există și alți factori, inclusiv orientarea casei, izolația și mărimea, tipul și numărul de ferestre pe care le aveți. Inutil să spunem că este mai complicat. Din fericire, multe companii dețin un software care vă poate efectua calculul.

4. Pot apărea cheltuieli suplimentare legate de instalare?
Pot apărea și alte cheltuieli, dacă, de exemplu, cineva trebuie să-și upgradeze panoul electric pentru a se adapta la sistemul de aer condiționat. De asemenea, luați în considerare dacă doriți un umidificator sau un purificator de aer - o idee grozavă dacă cineva din casă are alergii, astm, piele uscată sau hemoragii nazale.

5. Ce sistem este potrivit pentru mine?
Acest răspuns depinde de bugetul dvs. și de nivelul de confort pe care încercați să îl atingeți. Un sistem de vârf va fi mai eficient, vă va oferi mai mult decât o temperatură uniformă în întreaga locuință și va avea oscilații scăzute ale nivelului de umiditate. De asemenea, puteți lua în considerare rentabilitatea investiției. Dacă aveți de gând să locuiți în casa dvs. timp de 20 de ani, poate vreți să cheltuiți mai mult pentru un anumit sistem.

Susținem brandurile de top HVAC și care ofera o varietate mare de opțiuni la prețuri diferite.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video