Piața globală a echipamentelor HVAC

317 vizualizari
HVAC
Distribuie pe

Piața globală a echipamentelor HVAC a fost evaluată la 130 de miliarde de dolari în 2021 și se preconizează că va ajunge la 221,60 miliarde de dolari până în 2030, fiind pregătită să crească cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 6,1% în perioada de prognoză 2022 - 2030.

Factori de creștere ai pieței în sistemele HVAC

  • Utilizarea produselor avansate din punct de vedere tehnologic, care sunt eficiente totodată și din punct de vedere energetic. Adoptarea aparatelor de aer condiționat eficiente din punct de vedere energetic, va stimula cererea de pe piață. Mai cu seamă că aceste aparate ajută la reducerea costurilor și la eliminarea risipei de energie. 
  • Utilizarea din ce în ce mai mare a agenților frigorifici naturali, integrată cu eforturile tot mai mari ale diferitelor agenții guvernamentale din întreaga lume de a promova produse eficiente din punct de vedere energetic
  • Schimbarea condițiilor climatice. Aceste schimbări favorizează creșterea cererii de utilizare a echipamentelor de încălzire și răcire. În plus, unitățile HVAC contribuie la valoarea estetică a zonelor rezidențiale și comerciale.

De exemplu, Carrier Corporation a adăugat, la 29 septembrie 2021, noi controlere TruVu™ la sistemul de automatizare a clădirilor i-Vu®. Concepute pentru aplicații cu volum de aer variabil independent de presiune (VAV) și cu volum și temperatură variabile de presiune (VVT), aceste controlere dispun de programe de control încorporate, proiectate pentru eficiență, economii de energie și performanță optimă a echipamentelor. Acest lucru va ajuta la abordarea cererii de control automatizat precis și fiabil în cele mai dificile aplicații de zone HVAC. Aceste controlere au fost dezvoltate pentru a face instalarea cât mai simplă posibil și pentru a îmbunătății, în același timp, controlul și monitorizarea sistemului.

  • Factori precum încălzirea globală în creștere, nevoia de confort și creșterea veniturilor disponibile vor accelera creșterea pieței. Odată cu progresele tehnologice, producătorii de sisteme HVAC îmbunătățesc funcționalitatea sistemelor care sporesc nivelul de confort al consumatorului

Emerson Electric Co. a lansat un sistem de monitorizare continuă a emisiilor (CEMS) Rosemount XE10 pe 9 septembrie 2021, care oferă o analiză fiabilă a emisiilor din surse staționare. Este o soluție standardizată certificată conform directivelor europene privind emisiile EN 14181 și EN 15267-3 (QAL1) și respectă reglementările EPA 40 CFR Partea 60 și Partea 75 din SUA. Acest sistem este menit să ajute companiile industriale să îndeplinească cerințele de mediu mai exigente și să dezvolte standarde de sustenabilitate, reducând riscul de oprire pentru neconformitate și de sancțiuni pentru operatorii de instalații.

Caracteristici specifice

Segmentul de răcire este format din unități de aer condiționat care includ: aparate de aer condiționat unitare, aparate de aer condiționat de cameră, sisteme divizate și ambalate, turnuri de răcire și unități portabile. Odată cu evoluția tehnologiei în sistemele HVAC, caracteristici precum sistemele HVAC integrate IoT, controlere la distanță și unitățile mici sunt acum posibile. Toate acestea permit economii de costuri și îmbunătățirea eficienței energetice și a confortului. 

Unitățile de încălzire, cum ar fi cuptoarele, cazanele și pompele de căldură, sunt utilizate pe scară largă în aplicații pentru zonele rezidențiale, comerciale și industriale. Unele dintre aplicațiile majore ale echipamentelor de încălzire includ încălzirea podelelor și a pereților, încălzirea spațiilor, generarea de abur, vaporizarea și uscarea. Prin urmare, regiunile cu climă extrem de rece și sectoarele care necesită încălzire sunt principalii factori de creștere a segmentului produselor de încălzire. 
De asemenea, unitățile de ventilație devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, pe măsură ce nivelurile de poluare a aerului cresc, oamenii devin mai conștienți de necesitatea menținerii unei atmosfere sănătoase și sigure. Se preconizează creșterea bruscă a cererii de purificatoare de aer și de alte echipamente de ventilație care reduc nivelul de contaminare a aerului iar acest aspect va impulsiona semnificativ evoluția pieței.

Informații despre utilizatorii sistemelor

Se așteaptă ca segmentul de utilizare rezidențială să înregistreze o cotă semnificativă a veniturilor în perioada de prognoză, reprezentând peste 40% din cota globală. De asemenea, se anticipează o creștere remarcabilă în perioada de prognoză. Unitățile HVAC rezidențiale sunt compacte și ușor de instalat în comparație cu unitățile comerciale sau industriale. Segmentul rezidențial constă în unități HVAC instalate în locuri mici, cum ar fi case, magazine mici și restaurante. În plus, se așteaptă ca schimbarea stilului de viață și creșterea veniturilor disponibile ale consumatorilor să alimenteze creșterea pieței.

Segmentul comercial este, de asemenea, estimat să înregistreze cel mai rapid CAGR în perioada de prognoză, datorită creșterii dezvoltării infrastructurii și a creșterii urbanizării în regiunile majore. Astfel se generează o cerere pentru mai multe spații de birouri. Unitățile HVAC comerciale necesită un spațiu mare pentru a fi instalate, se găsesc de obicei pe acoperișurile marilor restaurante, teatre, centre comerciale și alte spații comerciale. În spațiile comerciale, sistemele HVAC sunt utilizate în mod continuu și, prin urmare, necesită o întreținere frecventă. Cererea de modernizare și înlocuire a acestor unități este factorul principal care se anticipează că va impulsiona creșterea pieței.
 

Scară globală

Se estimează că regiunea europeană va crește semnificativ datorită creșterii sectorului turistic și a industriei imobiliare din regiune. De asemenea în regiunile în care aparatele de aer condiționat au o prezență încă scăzută, precum Europa de Est și de Nord, cererea este așteptată să crească din cauza schimbărilor climatice, în acest caz creșterea temperaturilor de vară. 

Se preconizează că zona Asia-Pacific va contribui cu cea mai mare cotă de venituri, de peste 45% în anul 2021. Asta datorită creșterii populației, a creșterii rapide a urbanizării și a creșterii nivelului veniturilor disponibile.

America de Nord a contribuit în mod semnificativ, în anul 2021 a însumat a doua cea mai mare cotă de venituri. Se preconizează că va crește remarcabil în perioada de prognoză datorită promovării de către guvernul din această regiune a utilizării sistemelor eficiente din punct de vedere energetic prin acordarea de subvenții și beneficii fiscale.

În concluzie schimbarea rapidă a condițiilor climatice și creșterea venitului disponibil al consumatorilor sunt factorii de stimulare a pieței echipamentelor HVAC iar piața globală a echipamentelor HVAC este caracterizată prin prezența mai multor companii, mici și mari. Principalii jucători de pe piață sunt Carrier Corporation, Daikin Industries Ltd., Ingersoll Rand, Johnson Controls, Trane Technologies, LG Electronics, Hitachi Ltd., United Technologies, Electrolux, Emerson Electric Co., Honeywell International Inc, Lennox International Inc. și, Mitsubishi Electric. Deoarece piața este de natură competitivă, companiile sunt implicate în adoptarea rapidă a tehnologiilor avansate și în inițiative strategice precum fuziuni, produse noi și achiziții.

https://www.precedenceresearch.com/hvac-equipment-market

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video